Zelf schaatsen slijpen in een handomdraai

Bestel de Sharp Master online
Zélf uw schaatsen slijpen
De Sharp Master maakt schaatsen slijpen makkelijk en laagdrempelig.
Daardoor kunt u vaker en regelmatiger uw schaatsen slijpen.
U neemt 'm bovendien makkelijk overal mee naartoe!
"Daar hoef je niet voor op cursus"
"Binnen 5 minuten klaar"
"Het is zo voor elkaar"

De Sharp Master voor wedstrijdschaatsers

 

Het belang van de wedstrijdschaatser...

 
"Scherpe schaatsen zijn een eerste vereiste om een wedstrijd te kunnen winnen. Ze moeten perfect geslepen zijn: zuiver haaks en zonder bramen. Ik slijp mijn schaatsen regelmatig zelf op een blok, zeker vlak voor de wedstrijd. Het meest vervelend is dat ik het slijpen niet meer vlak voor de start kan doen. Door het inrijden worden de schaatsen eigenlijk al een beetje bot. Of als er een braampje ontstaat, is daar zo kort voor de start niets meer aan te doen. Als er een mogelijkheid was om mijn schaatsen vlak voor de start nog even ‘na te slijpen’ zou dat ideaal zijn."
 

schaatsen slijpen wedstrijdschaatsenHet antwoord: Sharp Master

 
Met de Sharp Master kun je 1 minuut voor de wedstrijd je schaatsen nog in topconditie brengen. Sharp Master is een slijpgereedschap waarmee je in enkele bewegingen je schaats kunt na-slijpen zonder hem uit te trekken.
 
De Sharp Master slijpt zuiver haaks doordat in de gepatenteerde constructie magneten zitten die het ijzer zuiver haaks op de slijpsteen houden. Met de Sharp Master slijp je beide schaatsen afzonderlijk van elkaar, toch blijft de symmetrie van de schaatsen behouden. Dit komt doordat de kracht die op beide ijzers uitgeoefend word identiek is.
 
De Sharp Master slijpt minder materiaal af dan een blok, waardoor er minder snel afwijkingen ontstaan. Bovendien is de slijpstructuur op het glijvlak gladder dan met een blok doordat je met een fijne structuur en perfect recht slijpt. Voor een optimaal resultaat haal je de Sharp Master 10x heen en weer langs je schaats. Gebruik bij de laatste haal het afbraamblokje.
 
De Sharp Master is ontwikkeld door John Oudt, zelf oud-topschaatser. John zet zijn passie voor techniek, kwaliteit én voor de schaatssport tegenwoordig in voor het ontwikkelen van producten die schaatsers helpen hun prestaties te verbeteren.