Zelf schaatsen slijpen in een handomdraai

Bestel de Sharp Master online
Zélf uw schaatsen slijpen
De Sharp Master maakt schaatsen slijpen makkelijk en laagdrempelig.
Daardoor kunt u vaker en regelmatiger uw schaatsen slijpen.
U neemt 'm bovendien makkelijk overal mee naartoe!
"Daar hoef je niet voor op cursus"
"Binnen 5 minuten klaar"
"Het is zo voor elkaar"
Zelf schaatsen slijpen? Bestel hier uw Sharp Master!
 
 
Sharp Master in de Innovatie Top 100
Innovatief...
Sharp Master in de Innovatie Top 100 van het blad Bizz.


Ervaringen van schaatsers die de Sharp Master gebruiken


Naast de feedback van gebruikers die we ontvingen uit ons eigen klantonderzoek, zijn er natuurlijk ook schaatsers die hun mening geven via andere wegen. We vonden op de website schaatsforum.nl een aantal lovende kritieken die we u niet willen onthouden.
 

 
"...daar hoef je niet voor op cursus"
 
Jarenlang heb ik de schaatsen geslepen van mijn kinderen die meededen aan langebaanwedstrijden. Vooral het begin was moeilijk. Wel een demonstratie van Sipke Bosma bijgewoond, maar bij mij thuis lukte het vaak niet om een scherpe schaats zonder bramen te krijgen. Schaats in het blok, eruit, er weer in, turen naar het randje, goed voelen, nog eens opnieuw beginnen met de groffe steen, het zweet stond vaak op mijn voorhoofd. En als je dan je kind in de wedstrijd ziet wegglijden omdat de schaatsen blijkbaar niet scherp zijn, kun je wel door de grond zakken. Grootste probleem was eigenlijk dat ik de schittering van de scherpe rand niet goed zag, ook niet nadat ik een bril ging dragen.
 
Mijn kinderen schaatsen al lang niet meer, maar ik nog wel. En die ergernissen van het slijpen dat niet wil lukken, en die vieze handen, en die bloedende vingers, want voelen dat een mes scherp is, kun je wel, heb ik ook niet meer. Gewoon iedere week met de SharpMaster over het mes heen is genoeg. Daar hoef je niet voor op cursus, en je hebt ook geen werkplaats nodig, en geen glaskorrels, honing olie, of slijppasta. Ideaal! John bedankt!
 

 
"...binnen 5 minuten klaar"
 
Gewoon een super ding. schaatsen binnen 5 min klaar.
 

 
"...het is zo voor elkaar"
 
Ik heb destijds de Sharp Master gekocht, als alternatief voor de slijptafel; moet erbij vertellen dat ik geen slijptafel had, nog steeds niet trouwens (ja dat kan eigenlijk niet, maar toch). Ik hoorde steeds vaker van ervaren schaatsers dat ze wel om de drie keer schaatsen hun schaatsen opnieuw slijpen. Dat was volkomen nieuw voor mij! Ik liet ze slijpen hooguit 2 maal per seizoen!
 
Dan ga je er meer op letten: wat is scherp, en hoe kun je dat als leek nu beoordelen! Mijn eerste ervaring, was wel meteen goed te beoordelen naar het glijvermogen. Mijn schaatsen waren dus al veel botter dan ik had kunnen vermoeden, en polijsten van het glijvlak, dat was een nieuw technisch begrip voor mij.
 
Ik nam het apparaat naar de baan mee, nieuwsgierig naar reacties van anderen! Dat viel nog niet mee! Veel doorgewinterde schaatsers slijpen hun schaatsen zelf, en zweren daarbij, een enkeling zei,: Nou als 't maar werkt, waarom niet? Anderen meenden in de slijpplaatjes slechts afbraamsteentjes (plaatjes) te zien.
 
De zorg over de zuiverheid, de 90-graden-hoek was ook een punt van aarzeling. Daarbij de aanschafprijs denk ik ook, uiteindelijk (kan me dit goed voorstellen, zeker als je een fijne slijpset hebt, heb je t dan wel nodig?) Al met al, niet geheel gerustgesteld met deze reacties, heb ik het apparaat telkens meegenomen naar de baan, en thuis idem, regelmatig slijpen en controleren, experimenteren met de steentjes ( plaatjes), ik heb ze allevier, van grof naar fijn.
 
De twee fijnste gebruik ik het meest en vaak in combinatie, op de baan waar ik bijna uitsluitend schaats meen ik ook dat je daar goed mee toekan, en houd zo m'n scherpte uptodate, zeg maar! Die ene keer per jaar laat ik slijpen, en de ronding controleren, de rest doe ik met de Sharp Master, en het is zo voor elkaar! Ik doe het na het schaatsen, als ritueel bij thuiskomst, even checken voor, ijzers goed drogen, en schoen goed open voor ventilatie!
 
Tja, ik vind het zo gek nog niet! Zoals het nu gaat zie ik geen reden om een slijptafel te kopen i.p.v. deze Sharp Master! Ik heb wel een apart afbraamsteentje gekocht, dat zijn de kosten niet, en heb daar denk ik alles in handen om m'n schaatsen goed te houden. Maar een expert ben ik niet, weet zeker dat er slijpers zijn, die terecht zich bij hun tafel houden, en de fijne kneepjes van het slijpen zullen beheersen.